Wij zijn Valencia Inside!

Eline Stephanie Kathedraal Valencia Inside Dach rondleidingen stadsgids stadswandeling

Valencia is een gezellige stad met veel geschiedenis, cultuur, festivals, bezienswaardigheden en heerlijk eten en drinken voor een lage prijs. Valencia Inside bestaat uit enthousiaste, gekwalificeerde stadsgidsen die de stad en de omgeving goed kennen. Valencia en Valencia Inside: de perfecte combinatie voor jouw verblijf in Valencia!

 

Sinds 2015 zijn wij, Eline van den Heuvel en Stephanie Schulz, Valencia Inside. Wij zijn zelfstandige gidsen (lid van de Valenciaanse gidsenvereniging) in Valencia en omgeving. Wil jij een tour op maat voor jouw gezin (kinderen en tieners zijn ook van harte welkom), vrienden of collega’s? Laat het ons weten en wij nemen je mee door de mooie historische binnenstad, naar de moderne gebouwen in het Turia park of naar bezienswaardigheden buiten de stad. 

 

Saaie feitjes kun je in een boek lezen; wij vertellen spannende legendes, leuke weetjes en nemen je mee naar plekken die alleen insiders kennen. Natuurlijk geven we je ook tips over fijne restaurantjes (waar eet je de beste paella?), interessante musea, evenementen die tijdens jouw verblijf worden gehouden en winkeltjes waar je leuke souvenirs kunt kopen. 

 

Valencia Inside geeft rondleidingen in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Spaans. Wij werken uitsluitend met officiële gidsen die de stad, de omgeving en Spanje goed kennen. Voor Valencia Inside geldt: wij spelen in op jouw individuele wensen, we zijn punctueel, authentiek en wij organiseren jouw trip van A tot Z.

 

We kijken ernaar uit om jou en jouw gezelschap in Valencia te begroeten en om jouw verblijf tot een succes te maken!


Spanje spaans gids guided tours Eline nederlandstalig

Eline van den Heuvel 

(Nederlandse)

 

Valencia is al meer dan 16 jaar ´mi ciudad´, mijn stad. Als iemand mij, jaren geleden toen ik in Den Haag Europese Studies studeerde, had verteld ik dat ik op een dag stadsgids in Valencia zou zijn, had ik dat niet geloofd. Voordat ik hier met mijn Spaans/Duitse partner ging wonen kende ik de stad niet, maar ik heb er mijn hart aan verloren. 

 

Reizen is mijn passie - ik ben zowel beroepsmatig als privé een ware globetrotter - en na mijn studie aan de Haagse Hogeschool en een aantal jaren werken bij een reclamebureau in Limburg, verhuisde ik naar het Duitse Göttingen. Ook werkte ik bijna acht jaar bij TUI in Frankfurt am Main en woonde ik een tijdje in Engeland en Frankrijk.

 

In 2007 had ik, samen met mijn partner, zin om een compleet nieuwe start te maken. We verhuisden naar Spanje. Valencia sprak ons meteen aan en ik kan me nu niet voorstellen dat ik hier ooit wegga. Ik hou van de stad en de omgeving. Op Facebook vind je me o.a. met de pagina: Eline loves Valencia.

  

Als gids deel ik al acht jaar mijn enthousiasme voor de stad met bezoekers uit de hele wereld. Valencia is enorm divers: historisch en modern gaan hier hand in hand. Valencia ervaar je met al je zintuigen: je hoort het leven, je ziet geluk, je ruikt en proeft de Middellandse Zee. Ik verzorg rondleidingen in het Nederlands, Duits, Engels en Spaans.

 

Valencia deutschsprachig Stadtführerin Spanien

Stephanie Schulz

(Duitse)

 

Sinds 2011 woon ik in Valencia. Dat is geen toeval, maar een heel bewuste keuze. Tijdens en na mijn studie Duits heb ik een aantal jaren met een rugzak over de wereld gezworven. Ik woonde bijna vijf jaar in Parijs en een jaar in Orlando, Florida. 

 

Ik heb veel werkervaring in het toerisme. Zo werkte ik o.a. bij Adventures by Disney, een bedrijf van de Walt Disney Company. Zij organiseren voor Amerikaanse gezinnen vakanties over de hele wereld. Na vele omzwervingen, wilde ik me settelen en ik besloot dat Spanje mijn nieuwe thuisland ging worden. Ik bezocht tien Spaanse steden en maakte een lijst met dingen die ik belangrijk vond. Per onderdeel gaf ik punten om te beslissen welke stad ik het meest geschikt vond om te wonen. 

 

Na twee uur wandelen in Valencia was het mij duidelijk dat dit mijn nieuwe woonplek werd. Fantastisch weer, lekker eten, vriendelijke mensen, de zee. De stad is niet te klein, niet te groot en zit boordevol cultuur en geschiedenis. Sindsdien woon ik hier heerlijk aan de Middellandse Zee en verzorg ik rondleidingen in het Duits, Engels, Frans en Spaans.

  

In 2018 werd mijn Duitstalige reisgids CityTrip Valencia uitgegeven door Reise Know-How. Ik ben erg trots op mijn Valenciaanse 'baby'. Het boek is verkrijgbaar in winkels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en natuurlijk online, o.a. bij Amazon.de en Bol.com.

 


info@valenciainside.com

Stephanie: +34 625.770.839

Eline: +34 663.436.444

WhatsApp / iMessage