Stad van de Kunsten en Wetenschappen (CAC)

Adembenemende moderne architectuur

* Alles over de gebouwen van Santiago Calatrava

* Interessante feiten, achtergrondinformatie en tips

Santiago Calatrava Hemisferic CAC Stad van de Kunsten en Wetenschappen IMAX Palau de Les Arts Opera bioscoop

De Valenciaanse architect Santiago Calatrava is een superster in de internationale bouwwereld. In zijn geboortestad maakte hij de Stad van de Kunsten en Wetenschappen. Dit enorme complex biedt o.a. de hoogste opera ter wereld, het Hemisferic een IMAX-filmtheater met planetarium, een Wetenschapsmuseum en het grootste aquarium van Europa (Oceanogràfic, architect Felix Candela). Middenin het Turia stadspark, in een droge rivierbedding, steken de enorme, voornamelijk witte gebouwen af tegen de kleur van de (meestal) strakblauwe lucht. Tijdens deze Nederlandstalige privétour loopt je Valencia Inside-gids langs de gebouwen en vertelt je alles over de bouwconcepten, achtergrond en faalkosten. Desgewenst kunnen we de duur en het programma van deze excursie aanpassen en bijvoorbeeld de Opera bezoeken waar je kunt deelnemen aan een groeps- of privétour; de uitleg wordt door jouw gids vertaald. Je kunt ook een film kijken in het IMAX-theater Hemisferic, het Wetenschapsmuseum ontdekken of Nemo en Dory zoeken in het aquarium Oceanogràfic. Dankzij de officieel gekwalificeerde stadsgids ga je deze moderne ‘stad’ met heel andere ogen bekijken!


Wanneer: iedere dag, het hele jaar door.

Ontmoetingspunt: een centraal punt in de stad of in jouw hotel of accommodatie.

Hoe: te voet.

Duur: 2 uur

Prijs: 29,50euro (incl. 21% btw, exclusief entreekaarten)

Groepsgrootte: vanaf 6 personen

 

Bestaat jouw gezelschap uit minder dan zes personen, neem dan contact met ons op, dan stellen we een tour op maat voor je samen. 


Klik hier, om deze tour per e-mail te boeken (info@valenciainside.com). Je kunt ons ook bellen of een bericht sturen via WhatsApp:

 

Eline: +34 663.436.444 

Stephanie: +34.625.770.839

info@valenciainside.com

Stephanie: +34 625.770.839

Eline: +34 663.436.444

WhatsApp / iMessage