Historische binnenstad en Calatrava (CAC)

* Grote tegenstellingen tussen historische binnenstad en ultramoderne Stad van de Kunsten en Wetenschappen (CAC)

* Indrukwekkende architectuur: gotische Zijdebeurs, modernistische centrale markt en Calatrava´s Opera uit 2005

* Interessante feiten en grappige achtergrondinformatie

CAC Umbracle Museum Stadt van de Kunsten en Wetenschappen Calatrava Architectuur

Valencia is een stad van grote contrasten en dat zul je tijdens deze Nederlandstalige stadstour zien. In de oude stad wandelen we over historische pleinen en door smalle straatjes. Een enorm contrast met het imponerende werk van architect Santiago Calatrava (in 1951 in Valencia geboren) in de moderne Stad van de Kunsten en Wetenschappen (Ciudad de las Artes y Ciencias, in het kort: CAC). 

Tijdens deze -op basis van jouw wensen en interesses samengestelde stadstour- neemt de Nederlandstalige gids je o.a. mee naar de Mercat Central (de Centrale Markt, geopend maandag t/m zaterdag van 7.30 tot 15.00 uur), de Zijdebeurs en de kathedraal (als je wilt kunnen we naar binnen). We houden een korte pauze, waarin je kunt genieten van een glas heerlijk verfrissende horchata (traditioneel Valenciaans drankje van aardamandelen) of een paar tapas. Onderweg naar de Stad van de Kunsten en Wetenschappen rijd je langs het langste park van Europa, het Turia park. De voormalige rivierbedding vormt nu de groene long van de stad. In de Stad van de Kunsten en Wetenschappen steekt het wit van de indrukwekkende gebouwen af tegen de stralend blauwe lucht. De Valencia Inside gids loopt o.a. langs de Opera, het Wetenschapsmuseum en het IMAX-theater en vertelt je alle verrassende en leuke feiten en weetjes over Calatrava en zijn gebouwen. 


Wanneer: iedere dag, het hele jaar door.

Ontmoetingspunt: een centraal punt in de stad of in jouw hotel/accommodatie

Hoe: te voet en voor de transfer taxi (vanaf ca. 8euro tot 3 personen), bus of jouw auto. We helpen graag bij de planning!

Duur: 4 uur

Prijs: 45euro (incl 21% btw, exclusief entreekaarten/transportkosten)

Groepsgrootte: vanaf 6 personen

 

Bestaat jouw gezelschap uit minder dan zes personen, neem dan contact met ons op, dan stellen we een tour op maat voor je samen. 


Klik hier, om deze tour per e-mail (info@valenciainside.com) te boeken. Je kunt ons ook bellen of een bericht schrijven via WhatsApp: 

 

Eline: +34 663.436.444

Stephanie: +34 625.770.839

info@valenciainside.com

Stephanie: +34 625.770.839

Eline: +34 663.436.444

WhatsApp / iMessage