Land en cultuur

La Huerta Valenciana en Lladró

Wandel door de vruchtbare huerta, de unieke moestuinen van Valencia

 Achtergrondinformatie over het bijna 1000 jaar oude irrigatiesysteem

* Neem een kijkje achter de schermen bij de wereldberoemde porseleinfabriek Lladró

Leer tijdens een workshop zelf horchata maken

Umland Huerta Alboraya Chufa Artischocke

In de directe omgeving van Valencia ligt een uniek gebied: de Huerta Valenciana. Dit is de ‘moestuin’ van de stad, waar onder andere tomaten, uien, chufas (aardamandelen) en meloenen verbouwd worden. De combinatie van vruchtbare grond en de ligging tussen de bergen en de Middellandse Zee biedt perfecte omstandigheden om groente en fruit te telen. Jouw Nederlandstalige gids en een lokale boer vertellen je over de bijzondere geschiedenis van irrigatiesystemen en de bedreigingen voor deze gevoelige regio. Tijdens een workshop maak je zelf een heerlijk verse horchata. De insiders onthullen alle geheimen en positieve bijwerkingen van dit traditionele Valenciaanse drankje.


In Tavernes Blanques kun je de thuisbasis van de porseleinfabriek van Lladró bezoeken. In 1953 werd de fabriek door de broers Juan, José en Vicente Lladró opgericht. Ze kwamen uit een eenvoudige familie van landarbeiders en begonnen in hun achtertuin met het produceren van porseleinen vazen en kannen. Later begonnen ze met de productie van de porseleinen beelden, waar ze nu vooral bekend om staan. Lladró is tegenwoordig een porseleinimperium en één van de beroemdste merken van Spanje. Tijdens het informatieve fabrieksbezoek hoor je meer over de ontwerpprocessen en kun je zien hoe de porseleinen figuren ‘tot leven worden gewekt’. Indien nodig vertaalt jouw reisleid(st)er naar het Nederlands. Er is tijd om de vele porseleinen creaties in de showroom te bewonderen en in alle rust inkopen te doen.
  
Als je wilt, kunnen we ter plekke lunchen midden tussen de velden. De maaltijd is uiteraard samengesteld uit verse ingrediënten van de Huerta Valenciana. PS Je kunt de dagtocht dus helemaal ´op maat´ indelen.Wanneer: iedere dag, het hele jaar door (de porseleinfabriek Lladró is op zondag gesloten)

Ontmoetingspunt: een centraal punt in de stad of bij jouw hotel/accommodatie

Duur: vanaf 3 uur

Hoe: per taxi, mini-bus of met jouw auto - wij helpen je graag bij het regelen van het vervoer.

Prijs: in overleg - Prijs inclusief drankjes, snacks, toegangskaarten en transfers kunnen op aanvraag worden verstrekt. Groepsgrootte: vanaf 1 persoon.


Klik hier, om deze excursie (info@valenciainside.com) te boeken of meer informatie op te vragen. J meag ons ook bellen of via WhatsApp of iMessage schrijven: 

 

Stephanie: +34 625.770.839

Eline: +34 663.436.444

info@valenciainside.com

Stephanie: +34 625.770.839

Eline: +34 663.436.444

WhatsApp / iMessage