Xativa: burcht en bergen

* Fantastisch uitzicht over velden, bergen en zee

Burcht met eeuwenoude geschiedenis

Geniet van een drankje op het terras van het kasteel

Ausflug Xativa Burg Berg Stadtführung Valencia deutschsprachig

Het kasteel van Xativa is om meerdere redenen spectaculair. Ten eerste: de ligging. De burcht ligt heel strategisch op een berg, omringd door velden en dorpen. Op de achtergrond liggen indrukwekkende bergen en ten oosten zie je de schittering van het water van de Middellandse Zee. Ten tweede: de architectuur van het gebouw zelf. Het slot bestaat namelijk uit twee delen: het castillo menor (klein kasteel) en het castillo mayor (groot kasteel), die door een wandelpad met elkaar verbonden zijn - gedeeltelijk staat de oude stadsmuur er ook nog! Beide kastelen tonen de indrukwekkende geschiedenis van deze pittoreske plek. In de tijd van de Iberiërs (de oorspronkelijke Spanjaarden, die hier meer dan 2500 jaar woonden) was hier een klein fort, dat onder de Romeinen, Moren en Christenen in de volgende eeuwen steeds uitgebreid werd.
  
Met jouw Nederlandstalige gids rijd je in ongeveer een uur van Valencia naar Xativa. We bezoeken het kasteel en genieten vervolgens van een drankje naar keuze (koffie, thee, bier, wijn, frisdrank of water) op het terras vanwaar je een schitterend uitzicht over de omgeving hebt. 


Wanneer: iedere dag, het hele jaar door.

Ontmoetingspunt: een centraal punt in de stad of bij jouw hotel/accommodatie.

Hoe: per taxi, mini-bus of met jouw auto - we helpen je graag bij de juiste keuze van vervoer.

Duur: ca. 4 uur.

Prijs: op aanvraag - inclusief 1 drankje. Snacks en vervoer kunnen desgewenst in de totaalprijs worden verrekend.

Groepsgrootte: vanaf 1 persoon.


Klik hier, om deze tour (info@valenciainside.com) per e-mail te boeken. Je kunt ons ook telefonisch of per WhatsApp of iMessage bereiken: 

 

Eline: +34 663.436.444

Stephanie: +34.625.770.839


Deze excursie kun je perfect worden gecombineerd met een lunch, een bezoek aan het Albufera-Natuurpark of aan een Sinaasappelplantage.

info@valenciainside.com

Stephanie: +34 625.770.839

Eline: +34 663.436.444

WhatsApp / iMessage