Albufera: natuur, rijst en meer

Bezoek de regio waar de paella vandaan komt

 Natuurpark net buiten Valencia

* Verschillende ecosystemen, zoals zandduinen en rijstvelden

* Boottocht op het grootste zoetwatermeer van het Spaanse vasteland

El Palmar Albufera Reis See fahren Paella

Net buiten Valencia ligt het natuurpark Albufera, een prachtig gebied dat er in elk seizoen anders uitziet. Hier ligt het grootste meer van Spanje, één van de belangrijkste wetlands van het Iberisch schiereiland. Het meer is van groot ecologisch belang; hier overwinteren bijvoorbeeld veel bijzondere watervogels. Het voedselrijke water biedt sinds jaar en dag ook ideale omstandigheden voor vissers en rijstboeren. En het gebied is ‘de wieg’ van heerlijke gerechten, zoals paella (en die is zonder vis!). In het natuurgebied Albufera liggen ook prachtige natuurlijke stranden en schaduwrijke naaldbossen.

Tijdens deze Nederlandstalige tour bezoek je met een gekwalificeerde gids de duinen, vaak ook het dorp El Palmar - waar je 'barracas', de typische huizen van de Albufera ziet, en als je wilt het bezoekerscentrum. Kies tevens voor een boottocht op het prachtige meer, iets wat elke Valenciaan doet als hij naar het natuurpark komt. Natuurlijk ervaar je alles over het ontstaan van het meer. Vanaf de boot kun je genieten van de prachtige omgeving, de rust en stilte. En natuurlijk raden we jou aan om de excursie af te sluiten met een echte Valenciaanse paella. Als je hier geen paella eet, waar dan wel?

 


Wanneer: iedere dag, het hele jaar door

Ontmoetingspunt: een centraal punt in de stad of in jouw hotel/accommodatie

Hoe: per taxi, privé-bus of jouw auto - we helpen je bij het kiezen en reserveren van het transportmiddel

Duur: vanaf 2,5 uur

Prijs: in overleg - Drankjes, snacks, entreekaarten en transfer / boottocht kunnen desgewenst in de totaalprijs verrekenen

Groepsgrootte: vanaf 1 persoon Klik hier, om deze tour per e-mail (info@valenciainside.com) te boeken. Je kunt ons ook bellen of een bericht schrijven via WhatsApp of iMessage schrijven: 

 

Eline: +34 663.436.444

Stephanie: +34.625.770.839


Wil je deze excursie combineren met een andere (halve) dagtocht ten zuiden van Valencia? Kijk dan bij: Xativa: Burcht en bergen of misschien wil je meer weten of het ´goud´ van Valencia en ga je mee naar een sinaasappelplantageWij adviseren je graag! 

info@valenciainside.com

Stephanie: +34 625.770.839

Eline: +34 663.436.444

WhatsApp / iMessage